wij zijn een multitalent

Al sinds de jaren ’30 is van Kessel Fruit actief in de hardfruit sector. Wat begon als een gecombineerd agrarisch bedrijf is gedurende de tijd uitgebreid naar specialisatie op het gebied van hardfruit. 

Met 3 eigen teeltbedrijven en de aankoop van fruit gedurende het jaar is van Kessel Fruit B.V. verzekerd van jaarrond beschikbaarheid van product met de beste kwaliteit. Door de opslag en verwerking van deze producten in een volledig geconditioneerd locatie in het Gelderse Velddriel heeft van Kessel Fruit B.V. de gehele keten in eigen beheer.  

Teelt

VKF beschikt over 3 eigen teeltlocaties in Nederland. Hier wordt hardfruit geteeld volgens de Nederlandse, hoge kwaliteitsstandaard. Met een totaal oppervlakte van 100 ha. telen wij op een duurzame manier hardfruit met zorg voor onze omgeving.

Lees meer over dit onderwerp

Sorteren & verpakken

Met ons moderne pakstation dat ook BRC gecertifieerd is voldoet VKF aan alle eisen die gesteld worden m.b.t voedselveiligheid en de tracking & tracing van onze producten.

Lees meer over dit onderwerp

Handel

Door de grote beschikbaarheid van hardfruit gedurende het hele jaar is van Kessel Fruit op ieder moment in staat om aan de gewenste volumes van haar klanten te voldoen. Door intensief contact met telers en klanten kunnen wij op ieder moment snel schakelen

Lees meer over dit onderwerp

Koelen

Fruitbewaring is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces bij van Kessel Fruit. Van Kessel beschikt over eigen koelcapaciteit van 9.000 ton ULO (ultra low oxygen) en 1.000 ton mechanisch.

Lees meer over dit onderwerp

Transport

VKF beschikt over een eigen vloot aan vrachtwagens en opleggers. Deze zijn dagelijks actief om geconditioneerd transport uit te voeren naar verschillende distributie centra van onze klanten.

Lees meer over dit onderwerp