Teelt & Locaties

VKF beschikt over 3 eigen teeltlocaties in Nederland. Hier wordt hardfruit geteeld volgens  de Nederlandse, hoge kwaliteitsstandaard. Met een totaal oppervlakte van 100 ha. telen wij op een duurzame manier hardfruit met zorg voor onze omgeving.
 
Teeltlocatie Velddriel
Dit teeltbedrijf is gevestigd bij onze hoofdvestiging in Velddriel. Op deze wordt al meer dan 80 jaar fruit geteeld. Waar in de beginjaren voornamelijk rassen als Cox, Goudreinetten en Golden Delicious werden geteeld beslaan Conference, Elstar en Evelina® op dit moment het grootste areaal van de teeltoppervlakte.
 
Teeltlocatie Waardenburg
Op de locatie in Waardenburg wordt er in totaal op 25 Hectare hardfruit geteeld. Net als in Velddriel wordt er op deze locatie voornamelijk Elstar en Conference geteeld. Naast deze twee toppers telen we ook Jona Redprince.
 
Teeltlocatie Oud-Vossemeer
In 1994 hebben we deze parel op het Zeeuwse eiland Tholen in Oud-Vossemeer aangekocht. In de afgelopen jaren hebben we op deze locatie enkel en alleen perenrassen aangepland. In Oud-Vossemeer wordt er op dit moment Conference (16 Ha.) en B.A. Lucas (9 Ha.) geteeld.

Onze eigen teeltlocaties voorzien in een groot deel van de totale hardfruit-handel van VKF. Al het overige hardfruit wordt aangekocht bij Nederlandse telers.

 

'Wij weten waar ons fruit vandaan komt: uit onze eigen boomgaarden'