Voor de toekomst van morgen

Duurzaamheid

Wat een feest is het om iedere dag te mogen werken met verse producten uit de natuur! Van het plukken in de boomgaard tot het vervoeren naar de klant, ieder aspect heeft zo zijn charme. Om dit te kunnen blijven doen is het belangrijk dat we dit op een zo min mogelijk belastende manier voor de natuur doen. Dat we ervoor zorgen dat ook de generaties na ons kunnen genieten van vers hardfruit.

VKF heeft haar bedrijfsproces dan ook geoptimaliseerd op de meest duurzame wijze. Dat begint al bij het telen, verhandelen en transporteren van fruit in Nederland. Wist je dat 60% van ons hardfruit ook daadwerkelijk in Nederland gegeten wordt? Je kunt je voorstellen wat een positieve impact dat heeft op het aantal transportbewegingen, zeker als je dat vergelijkt met buitenlands hardfruit. Maar dat blijkt ook uit onze interne bedrijfsprocessen.

Er zijn tal van zaken die dagelijks onze uiterste aandacht hebben. Je kunt dan denken aan waterzuivering, LED-verlichting, maar ook zonnepanelen. Koeling doen we met natuurlijke koudemiddelen. We monitoren het brandstofverbruik van onze transportmiddelen. Maar we geven ook teeltadvies en voorlichting naar onze telers over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Verder hergebruiken we de restwarmte van de koelinstallaties en zijn we GRAPS-gecertificeerd werkgever.

'Wij zijn zuinig met goed drinkwater door onze waterzuivering en het hergebruik hiervan'