Fruitteelt

Fruitteelt

Van Kessel Fruit B.V. beschikt over 3 eigen teeltlocaties. Met een totaal oppervlakte van 75 ha. Wordt er op een duurzame manier een zo hoogwaardig mogelijk product geteeld.
 
Locatie “Velddriel”
Teeltbedrijf Velddriel is gevestigd op de hoofdvestiging in Velddriel. Op deze locatie wordt al meer dan 80 jaar fruit geteeld. Waar in de beginjaren voornamelijk rassen als Cox, Goudreinetten en Golden Delicious werden geteeld beslaan Conference, Elstar en Evelina® op dit moment het grootste areaal aan teeltoppervlakte waar het totale teeltoppervlakte.
 
Locatie “Waardenburg”
Op de locatie in Waardenburg wordt er in totaal op 25 Hectare fruit geteeld. Net als in Velddriel wordt er op deze locatie voornamelijk Elstar en Conference geteeld. Naast deze 2 variëteiten wordt er verder nog Jona redprince geteeld. 
 
Locatie “ Oud-Vossemeer”
In 1994 is teeltbedrijf “de Hoogkamer” aangekocht.  Dit teeltbedrijf is gevestigd op het Zeeuwse eiland Tholen in Oud-Vossemeer. Gedurende de jaren is deze locatie  aangeplant met enkel en alleen perenrassen. In Oud-Vossemeer wordt er op dit moment Conference (16 Ha.) en B.A. Lucas (9 Ha.) geteeld.